U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

Wil je Martijn er eens over horen spreken? Samen met hem een training opzetten? 
Jouw ervaring optellen bij die van hem? Neem vrijblijvend contact op!

Vroeger was vroeger ook alles beter
#relativeren #onderzoekstraditie #persoonlijkleiderschap

'Vroeger was alles beter!', hoor je mensen nogal eens verzuchten. Hier een bewijs dat mensen dat vroeger ook al uitriepen? Een voorbeeld van meer dan twee eeuwen geleden.

 

Meer...


Gezocht: humor. Alleen: welke humor?
#persoonlijkleiderschap #werkplezier #definitie

In allerlei vacatures voor leidinggevende functies staat onder de functie-eisen dat de kandidaat moet beschikken over 'een goed gevoel voor humor'. In de selectieronde van mijn laatste baan kwam dat ook expliciet naar voren in de gesprekken. Blijkbaar wordt humor gewaardeerd. Alleen vraag ik me af welke humor? 
 
Meer...


Fouten maken als nieuw begin
#bingoballetjes #persoonlijkleiderschap #mildheid

'Het is niet interessant als je een fout maakt, wat je daar vervolgens mee doet is interessant.' Dat roep ik graag. Mijn hemel, wat had ik dat alleen jaren eerder willen roepen. Maar tja, voortschrijdend inzicht gebeurt ook daadwerkelijk in het genoemde tempo: het schrijdt voort.

Meer...


Softie of verstandig? Beleid maken op grond van vergeving en verzoening
#superhelden #mildheid #gezondheid #feiten #vergelding

Wat zou er gebeuren als we beleid zouden maken op grond van vergeving of verzoening? Ik zat me dat serieus af te vragen toen ik op een suffe ochtend op social media heen en weer werd geslingerd tussen verontwaardiging over populistische filmpjes enerzijds en artikelen over de voordelen van de Europese Unie anderzijds. Ik zat het me af te vragen omdat er vrijwel geen onderwerp meer lijkt te bestaan waar niet onmiddellijk polarisering over ontstaat. Weet ik veel waarom, omdat we snel beledigd zijn, of omdat de hakken nu eenmaal in het zand moeten, want dat is traditie, omdat we nu eenmaal vrijheid van meningsuiting hebben.

Meer...

De heilige drievuldigheid van social media
#professioneelsocialmediagebruik #persoonlijkleiderschap #rolmodel

In 2013 schreef ik een stukje over hoe een professional zich moet gedragen op social media. Omdat ik toen in het middelbare onderwijs werkte heb ik het geschreven vanuit de optiek van de leraar. Tot op heden krijg ik er uit zowel de publieke als de private sector nog wel eens reacties op. Hartstikke leuk natuurlijk. [...]

Zou het stuk nog zo houdbaar zijn?, vraag ik me af. Of behoeft het enkele nieuwe hoeken? 

Meer...


 

Mediawijze ouder over een decennium
#rolmodel #verantwoordelijkheid #opvoedenisvoorleven

Mijns inziens begeven buitengewoon veel mensen zich op Facebook zonder goed te doordenken wat ze daar allemaal publiceren. Dat is hun goed recht en daar wil ik ook niet aankomen. Wel wil ik er een beetje aan gaan rammelen als het gaat om mensen die jonge kinderen hebben. Ik erger me er op allerlei momenten aan: volgens mij is het buitengewoon onverstandig om foto's van je kinderen zomaar op internet te zetten.

 
Meer...

Zie ook deze oude ideeën met Socrative als motor voor het bestuderen van antwoorden, Padlet, App-groepen voor groepsdynamica en chatfuncties op je ELO. Stukjes van weleer die nog redelijk houdbaar blijken.

'Wat ik vooral knap vind in jouw verhaal is dat je ze de eerste les tóch gewoon door hebt laten knoeien met improductief bezig zijn en dat je ze de les erop hebt laten zien waar dat toe leidde.' 
(Commentaar onder een van de stukken)

Uit de oude doos: het GALC-principe
#seriousgaming #2009

De vier kernprincipes van serious gaming volgens deze gamer.

 

Meer... 


 

Cookie-beleid

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan.

Gaat u akkoord?