U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

Wil je Martijn er eens over horen spreken? Samen met hem een training opzetten? 
Of wat anders? Neem contact met hem op!

De heilige drievuldigheid van social media
#professioneelsocialmediagebruik #persoonlijkleiderschap #rolmodel

In 2013 schreef ik een stukje over hoe een professional zich moet gedragen op social media. Omdat ik toen in het middelbare onderwijs werkte heb ik het geschreven vanuit de optiek van de leraar. Tot op heden krijg ik er uit zowel de publieke als de private sector nog wel eens reacties op. Hartstikke leuk natuurlijk. [...]

Zou het stuk nog zo houdbaar zijn?, vraag ik me af. Of behoeft het enkele nieuwe hoeken? 

Meer...


 

Mediawijze ouder over een decennium
#rolmodel #verantwoordelijkheid #opvoedenisvoorleven

Mijns inziens begeven buitengewoon veel mensen zich op Facebook zonder goed te doordenken wat ze daar allemaal publiceren. Dat is hun goed recht en daar wil ik ook niet aankomen. Wel wil ik er een beetje aan gaan rammelen als het gaat om mensen die jonge kinderen hebben. Ik erger me er op allerlei momenten aan: volgens mij is het buitengewoon onverstandig om foto's van je kinderen zomaar op internet te zetten.

 
Meer...

Zie ook deze oude lesideeën met Socrative als motor voor het bestuderen van antwoorden, Padlet, App-groepen voor groepsdynamica en chatfuncties op je ELO. Stukjes van weleer die nog redelijk houdbaar blijken.

'Wat ik vooral knap vind in jouw verhaal is dat je ze de eerste les tóch gewoon door hebt laten knoeien met improductief bezig zijn en dat je ze de les erop hebt laten zien waar dat toe leidde.' 
(Commentaar onder een van de stukken)

Uit de oude doos: het GALC-principe
#seriousgaming #2009

De vier kernprincipes van serious gaming volgens deze gamer.

 

Meer... 


 

Cookie-beleid

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan.

Gaat u akkoord?